Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Συμπολίτες,
Η ανάλγητη αντιλαϊκή και κοινωνικά εγκληματική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης αδιαφορώντας μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υλοποίηση της φιλομνημονιακής πολιτικής της, βυθίζει κάθε μέρα και πιο πολύ στη φτώχεια και την απόγνωση τον ελληνικό λαό. Τρανό και άκρως επίκαιρο παράδειγμα αποτελεί η πεισματική άρνησή της στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ για τα 1000 λίτρα, ώστε να μειωθεί και η τιμή του από 1,30 ευρώ το λίτρο που είναι η τιμή εκκίνησης σήμερα,  στα επίπεδα που ήταν τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή 0.90 λεπτά το λίτρο!
Το αποτέλεσμα είναι ότι αφενός μεν οι βιαίως φτωχοποιημένοι με την πολιτική της τελευταίας 4ετίας Έλληνες να μην έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο για να θερμάνουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους, η δε ελληνική οικονομία εξαιτίας της τραγικής μείωσης στην κατανάλωση υγρών καυσίμων να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην οικονομική ύφεση. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή του πετρελαίου για τη θέρμανση δεν ξεπερνά τα 0.90 λεπτά το λίτρο!

Συμπολίτες,
Η ορεινή Τρίπολη και η Αρκαδία ολόκληρη, βιώνουν τις συνέπειες της ανάλγητης αυτής πολιτικής με πρωτόγνωρο και σκληρό τρόπο. Η οικονομική ανέχεια των κατοίκων της αρκαδικής πρωτεύουσας τούς έχει οδηγήσει στην ανάγκη να λειτουργούν τα τζάκια και τις ξυλόσομπες ως βασική πηγή θέρμανσής τους, με δυσμενή αποτελέσματα τόσο για την υγεία των κατοίκων της Τρίπολης, όσο και του περιβάλλοντος, εξαιτίας του πυκνού νέφους αιθαλομίχλης που σκεπάζει πολλές φορές και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, το λεκανοπέδιο της Μαντινείας!

* ΟΙ ΤΡΙΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!
* ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ  ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου