Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Βρυχάται το τέρας..


Ανδρέας Πιλάλης


Η Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά, έλεγε ο φιλόσοφος Δημόκριτος και ο Ανδρέας Λασκαράτος με τη σκληρή του γλώσσα σημείωνε, ότι οι παλιάνθρωποι ενώνονται σαν τις σάπιες σταφίδες.

Βρυχάται το τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής που κυβέρνησε τούτη την έρμη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια και την οδήγησε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια.
Βρυχάται και απειλεί με αφορμή το σκάνδαλο Novartis θεούς και δαίμονες, εισαγγελείς και μάρτυρες, FBI και κυβέρνηση γιατί νοιώθει την καυτή ανάσα της δικαιοσύνης στο σβέρκο του.
Ξέρει πολύ καλά ότι αν βγεί η αλήθεια στο φώς και ξεσκεπαστούν τα γρανάζια του και οι πομπές του, η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι σκληρή και το ίδιο θα καταρρεύσει. Θα καταρρεύσει όλο το παλιό πολιτικό σύστημα από μεγαλοπρομηθευτές και μεσάζοντες του Δημοσίου, κυκλώματα γιατρών και στελεχών οργανισμών, εκδότες, μιντιάρχες και τραγικούς κοντυλοφόρους, που αντάμα με κόμματα και τραπεζίτες έφτιαξαν αυτό το τέρας που απομυζούσε τους κόπους μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Για αυτό και η θρασύτητα, η αχρειότητα και η υποκρισία, διαχρονικά γνωρίσματα ενός πληγωμένου καταρρέοντος συστήματος, χρησιμοποιούνται ως όπλα στη φαρέτρα του.
Η Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά, έλεγε ο φιλόσοφος Δημόκριτος και ο Ανδρέας Λασκαράτος με τη σκληρή του γλώσσα σημείωνε, ότι οι παλιάνθρωποι ενώνονται σαν τις σάπιες σταφίδες.
Θέλει να μας πείσει το παλιό σύστημα ότι παρ΄ όλο που είναι χωμένο μέχρι το λαιμό στη λάσπη, τα νύχια των χεριών του είναι καθαρά. Ότι αντί να βογγάει ο γάιδαρος με όλα αυτά που έχει τραβήξει, βογγάει ο καβαλάρης που τα προκάλεσε.
Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. Η υποκρισία όμως είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή. Μίζες, λαδώματα, ταξίδια, ξέπλυμα, υπερτιμολόγηση φαρμάκων, αθέμιτος ανταγωνισμός προκύπτουν από την έρευνα της ελληνικής και της αμερικάνικης Δικαιοσύνης.
Όλα αυτά κάποιοι τα έκαναν προς ίδιον όφελος, σε βάρος της χώρας και η κοινωνία πλήρωσε και πληρώνει τη νύφη. Για αυτό χρειάζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη, πέρα και έξω από τους νόμους που έφτιαξαν περί ευθύνης υπουργών.
Ο Frederic Bastiat,1801-1850,Γάλλος φιλελεύθερος οικονομολόγος-κοινωνιολόγος έλεγε εύστοχα ότι όταν η αρπαγή γίνεται τρόπος ζωής για μια ομάδα ανθρώπων σε μια κοινωνία, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσουν ένα νομικό σύστημα που την νομιμοποιεί και ένα ηθικό κώδικα που την επιβραβεύει.
Ήρθε η ώρα όμως οι μάσκες να πέσουν, να βγούν όλα στο φώς και να πάει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του, για όσους βέβαια η δικαιοσύνη κρίνει ότι είναι ένοχοι.
Η υπόθεση Novartis είναι η τελευταία ευκαιρία για το παλιό πολιτικό σύστημα να διώξει από πάνω του τα βαρίδια και να αυτοκαθαρθεί.
Είναι επίσης εκείνο το ιστορικό κομβικό σημείο που η κυβερνώσα Αριστερά πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να προφυλάξει και να στηρίξει το δικαιακό μας σύστημα, να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του, να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την κάθαρση και την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος, ώστε να μπούν οι βάσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία.
Χωρίς τα παραπάνω προαπαιτούμενα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού, οι ρίζες του είναι βαθιές και πρέπει να κοπούν.
Καραδοκεί και επιτίθεται με τις ισχυρές εφεδρείες που διαθέτει για τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινωνία, μιλώντας για σκευωρίες και κινδύνους για την αστική δημοκρατία. Παραβλέποντας βεβαίως ότι το σκάνδαλο Νοvartis είναι ένα αποδεδειγμένο διεθνές σκάνδαλο, με ατέλειωτα πάρτι στην Ελλάδα.
Αν και λαβωμένο το τέρας είναι ακόμα δυνατό, μέχρι τον Αύγουστο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί μέχρι που μπορεί να φτάσει.
Η καθαρότητα, η αλήθεια στο λαό και η εντιμότητα είναι η δύναμη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι στο παλιό διεφθαρμένο καθεστώς.
Ο κόσμος είναι επικίνδυνος έλεγε ο Αϊνστάιν όχι εξ αιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξ αιτίας αυτών που κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα, δεν χωράνε ολιγωρίες. Καμιά πολιτική και ηθική επιείκεια σε όσους αποδειχτεί ότι ζημίωσαν το ελληνικό κράτος, ακόμα και μέσα στις δύσκολες μέρες των μνημονίων. Ειδάλλως το τέρας θα καταβροχθίσει το καινούριο που ευαγγελίζεται και επιδιώκει την κάθαρση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου