Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ότι ζήτησε ο ΣΕΒ έγινε Νόμος.

1.--«το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να επιδείξει ευελιξία και ανθεκτικότητα» (σ.σ από μελέτη που δημοσιεύθηκε σε special report του ΣΕΒ με τον τίτλο «το μέλλον της εργασίας σε ένα κόσμο που αλλάζει).

2.-«να αυξηθούν τα αναχρονιστικά όρια της νόμιμης υπερωριακής εργασίας (σ.σ από πρόσφατο άρθρο της senior advisor του τομέα απασχόλησης του ΣΕΒ).

3.-«το προβληματικό σημείο του συνδικαλιστικού νόμου είναι το υπερβολικό εύρος της προστασίας των συνδικαλιστών» (σ.σ από ημερίδα με θέμα «το μέλλον της εργασίας, μετά το μνημόνιο» και τα όσα είπε ο σύμβουλος διοίκησης του ΣΕΒ).

4.-να μπορεί να καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι υπερωρίες, η υπερεργασία, οι τροποποιήσεις του ωραρίου, αλλά εκ των υστέρων, μετά την παροχή εργασίας δηλαδή, ώστε να έχει ο εργοδότης ένα περιθώριο ημερών να τροποποιήσει, να αλλάξει, να δηλώσει αλλιώς (σσ από κείμενο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε ημερίδα του ΣΕΒ).

5.-θα ήταν ευκταία μια ρύθμιση στην οποία η συνδικαλιστική οργάνωση που κηρύσσει απεργία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εργασία των απεργοσπαστών και μάλιστα επί ποινή (σ.σ από άρθρο νομικού συμβούλου του ΣΕΒ για εργασιακά θέματα).

6.-Το ΚΕΦΙΜ ζήτησε επίσης, «η μη τήρηση από τον εργοδότη των προϋποθέσεων της απόλυσης να μην οδηγεί αυτόματα σε ακυρότητα της απόλυσης αλλά να έχει τη δυνατότητα να κάνει διορθώσεις». «Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη προβλέπει ακριβώς αυτό»

7.-Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, «αγαπημένο του κ. Μητσοτάκη», σε πρόσφατη μελέτη του για τα εργασιακά, πρότεινε να δίνεται στον εργοδότη η δυνατότητα, αντί να προειδοποιεί τον εργαζόμενο για την απόλυση, να τον απολύει αμέσως καταβάλλοντας κάτι παραπάνω, ως αποζημίωση, το νομοσχέδιο Χατζηδάκη υλοποιεί και αυτό το αίτημα.

8.-Το ΚΕΦΙΜ ζήτησε επίσης, «η μη τήρηση από τον εργοδότη των προϋποθέσεων της απόλυσης να μην οδηγεί αυτόματα σε ακυρότητα της απόλυσης αλλά να έχει τη δυνατότητα να κάνει διορθώσεις». «Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη προβλέπει ακριβώς αυτό»

9.-Το ΚΕΦΙΜ έχει πει ότι η απόλυση συνδικαλιστικών στελεχών πρέπει να επιτρέπεται για κάθε περίπτωση σπουδαίου λόγου και όχι με τις μέχρι σήμερα περιοριστικές περιπτώσεις.

«Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη υλοποιείται και αυτό το αίτημα. Να απολύονται δηλαδή τα συνδικαλιστικά στελέχη και όχι μόνο για τους μέχρι σήμερα περιοριστικά αναφερόμενους λόγους»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου