Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε ομηρία παραμένουν χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας
 Η Υπουργική Απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες  παθήσεις δεν εφαρμόζεται ακόμα
από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Είναι γνωστή η μεγάλη καθυστέρηση και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι χιλιάδες ασφαλισμένοι με αναπηρία που αναμένουν να εξεταστούν από επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για την πιστοποίηση του επιπέδου αναπηρίας τους.
Περίπου 85.000 άτομα, ιδιαίτερα στην επαρχία, είναι εγκλωβισμένα και στερούνται σύνταξης, επιδομάτων και ευεργετημάτων για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, γεγονός που επιβεβαιώνει την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία σε βάρος των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Από τον Νοέμβριο 2013, με Υπουργική απόφαση, 43 χρόνιες παθήσεις χαρακτηρίστηκαν μη αναστρέψιμες και οι πάσχοντες απ’ αυτές ασφαλισμένοι δεν είναι ανάγκη να επανεξεταστούν στα ΚΕΠΑ. Δύο μήνες μετά, η Υπουργική απόφαση δεν εφαρμόζεται.
Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, με ερώτησή τους στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Υγείας, ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα η Υπουργική απόφαση ώστε και οι ασφαλισμένοι με αναπηρία να απαλλαγούν από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο αριθμός των αναπήρων που αναμένουν αξιολόγηση να μειωθεί δραστικά.
Επιπλέον ζητούν να συμπληρωθεί ο πίνακας των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων και με πολλές άλλες που έχουν αδικαιολόγητα παραλειφθεί.

Κώστας Ζαχαριάς

                                                         βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου