Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας απαντά στις φήμες για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.




Με αφορμή διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στη Τρίπολη αλλά και σε άλλους Δήμους της Αρκαδίας, σχετικά με τους υποψήφιους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
- Προτεραιότητά μας είναι να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν αυτοδιοικητικές κινήσεις, μέσα από τις οποίες θα τεθούν στόχοι σε όλους τους Δήμους του Νομού μας σε συνεργασία των μελών μας με διάφορα κινήματα, φορείς, οικολογικές οργανώσεις και ενεργούς πολίτες με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού δημοκρατικού και οικολογικού κινήματος.
- Βασική επιλογή μας σε αυτές τις εκλογές είναι η ανάδειξη των συνεπειών της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως:  Η δραστική μείωση πόρων και χρηματοδότησης στους Δήμους, οι τραγικές συνέπειες της λειτουργίας του Καλλικράτη, η αποψίλωση υπηρεσιών, η συρρίκνωση δομών κοινωνικής φροντίδας των κατοίκων με αποτέλεσμα την ερήμωση και εγκατάλειψη της υπαίθρου, η καταστροφή του περιβάλλοντος π.χ. μέσω της προτεινόμενης διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε αυτή μας τη προσπάθεια, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς ενεργούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αρχές και ευαισθησίες με εμάς, να πλαισιώσουν αυτές τις κινήσεις και με τις απόψεις τους και την συμμετοχή τους, ισότιμα, να διαμορφώσουμε ένα κοινό πρόγραμμα αρχών και θέσεων για την παρουσίαση μιας πρότασης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Συνεπώς, οτιδήποτε κυκλοφορεί σαν φήμη ή πληροφορία σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα ξένα προς τις αρχές και τις απόψεις μας. Στηριζόμενοι στις διαχρονικές αξίες της Αριστεράς, παλεύουμε για μια Αντιμνημονιακή, Ριζοσπαστική, Κινηματική, Δημοκρατική και Οικολογική Παράταξη προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου