Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ζαχαριάς: Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευθύνεται για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που σάπισε


Ο βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ μίλησε για τα αποτελέσματα της παρέμβασης ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελεγκτικού σε σχέση με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που μένει 4 χρόνια στο υπόγειο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ένας εξοπλισμός που παραμένει αναξιοποίητος μετά από μια διαδικασία παράνομη, προμήθειας μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτός ο εξοπλισμός άνηκε σε ένα κομμάτι ενός σοβαρού ποσού 17.000.000 ευρώ που είχε δοθεί για την ξενοδοχειακή αναβάθμιση των κλινικών τμημάτων του Παναρκαδικού αλλά και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2009, όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάς, η τότε διοίκηση προχώρησε στη διακήρυξη της προμήθειας του εξοπλισμού αυτού, ο οποίος βρίσκεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου. Τέσσερα χρόνια υπάρχουν καταγγελίες για τον εξοπλισμό αυτό και το Νοέμβριο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Παπασταματάκης το έφερε στη δημοσιότητα καθώς το νοσοκομείο στερείται των απαραίτητων μηχανημάτων.
Μετά από παρέμβαση του κ. Παπασταματάκη ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε όλα τα σχετικά έγγραφα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό δύο δικογραφιών για το ζήτημα.
Ο κ. Ζαχαριάς θέτει ερωτήματα και καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για το πώς προχώρησε στις διακηρύξεις του διαγωνισμού και την προμήθεια του εξοπλισμού, τι θα γίνει με αυτό το χρηματικό ποσό και ποιος θα το πληρώσει.
Τα μηχανήματα αυτά χάθηκαν γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα, αφού οι προγραμματικές περίοδοι τελείωσαν τον προηγούμενο χρόνο. Πώς η διοίκηση θα αντιμετωπίσει την ανάγκη συμπλήρωσης του εξοπλισμού με αυτά τα μηχανήματα, και από την άλλη πώς θα διασφαλίσει τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία γίνονται απαραίτητα πια από τους προμηθευτές.
Τέλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει πώς θα λογοδοτήσει η τότε διοίκηση του Παναρκαδικού που προχώρησε στην προμήθεια του εξοπλισμού με μη σύννομο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου