Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Διψάνε για αίμα ακόμη και τώρα!

Πριν εγκαταλείψουν την εξουσία, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τους φίλους τους!
Να εξασφαλίσουν τους ανθρώπους εργαλεία που είχαν στη δούλεψή τους!
Να εξασφαλίσουν αυτούς με τους οποίους κάνανε τη δουλειά τους!

Έτσι αργά ένα βράδυ, λίγες μόνο μέρες πριν ο λαός τους δώσει τα παπούτσια τους στο χέρι, πέρασαν κάποιους νόμους με τη μορφή τροπολογιών στα άγρια μεσάνυχτα από τη βουλή που μεταξύ των άλλων προέβλεπαν:

1.  Πλήρης απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη των τραπεζιτών εκείνων, που χορήγησαν τα δάνεια στα κόμματά τους Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, όπως τα χορήγησαν, χωρίς τη παραμικρή εγγύηση!

2.  Πλήρης απαλλαγή από κάθε ευθύνη, όλων των αγροτοσυνδικαλιστών εκείνων, που καταχράστηκαν χρήματα των Συνεταιρισμών που διοικούσαν σαν πρόεδροι !

3.  Μεταξύ των άλλων απαλλαγών από κάθε ποινική ευθύνη, έδεσαν στο παλούκι για τα καλά, τους διοικητές (προέδρους) των νοσοκομείων, ώστε να μη μπορεί να τους κουνήσει κανείς, χωρίς τη καταβολή αλμυρής αποζημίωσης!

4.  Τελευταία στιγμή στη κυριολεξία, πριν προλάβουν να κλείσουν τη πόρτα φεύγοντας, διόρισαν διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, τον πιο κολλητό από τους κολλητούς τον Γιάννη Στουρνάρα, έτσι ώστε να μη μείνει το παιδί στους πέντε δρόμους, αλλά και να τον χρησιμοποιούν όποτε κριθεί σκόπιμο!

Ανταποκρινόμενος στο ρόλο που του ορίσανε οι προστάτες του, ο Γιάννης Στουρνάρας προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να δημιουργεί προβλήματα στη νέα κυβέρνηση και το πιο χειρότερο να τρομοκρατεί από τη θέση που έχει τον δύσμοιρο Ελληνικό λαό!

Έτσι αυτές τις μέρες θυμήθηκε να επικαιροποιήσει το Κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών στις σχέσεις τους με τους δανειολήπτες!

Με βάση το νέο Κώδικα λοιπόν. θα στέλνουν οι τράπεζες δύο τρείς προειδοποιήσεις και όταν ο δανειολήπτης δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στη τράπεζα, να μπορεί η τράπεζα με συνοπτικές διαδικασίες να του παίρνει το σπίτι που έχει βάλει ως εγγύηση για να πάρει το δάνειό του!

Πολύ ωραία πάσα έδωσε ο Στουρναράκος μας στα πρωϊνάδικα των καναλιών και με την ευκαιρία που και αυτών η καρέκλα τους τρίζει, πήραν τη μπάλα από τον έξω δεξιά παίκτη του συστήματος τον Γιάννη Στουρνάρα και αφρίζοντας κάθε πρωί από το κακό τους, χύνοντας μπόλικο φαρμάκι σε βάρος της κυβέρνησης!

Δεν παίζονται οι άνθρωποι!

Από τη μία απαλλάσσουν από ποινικές ευθύνες τους ευεργέτες τους τραπεζίτες όταν ήταν στη κυβέρνηση και από την άλλη διευκολύνουν τους τραπεζίτες να αρπάζουν τα σπίτια των οικονομικά αδυνάτων συμπατριωτών μας!

Δείχνουν με τη πράξη αυτή, ότι τα υπολείμματά τους,  που βρίσκονται ακόμη σε πόστο εξουσίας και δεν είναι άλλα από τον Στουρναράκο μας, δείχνουν στην ουσία τις άγριες προθέσεις τους για το τι θα έκαναν σε βάρος του αδύναμου οικονομικά τμήματος του Ελληνικού λαού, έτσι και βρίσκονταν ακόμη στη κυβέρνηση και στην εξουσία!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το τελευταίο βράδυ, πριν μαζέψουν τα μπογαλάκια τους, αφού φρόντισαν με 148! Ναι όπως το ακούτε! Με 148 τροπολογίες να τακτοποιήσουν διάφορες εκκρεμότητες των αφεντικών τους, ξέχασαν όπως είπαν εκ των υστέρων, να παρατείνουν την ισχύ του νόμου Κατσέλη, όπως όλοι τον ξέρουμε, για ένα χρονικό διάστημα ώστε να μη μπορούν οι τράπεζες να κατασχέσουν τη πρώτη κατοικία των κόκκινων δανειοληπτών!

Ζουν και βασιλεύουν οι κύριοι αυτοί ???
Θα μπορούσε να με ρωτήσει κάποιος.

Όχι βέβαια!!!

Γιατί άμεση ήταν η αντίδραση της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, που δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι μπορεί ο Στουρνάρας να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θέλει, η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο τη πρώτη κατοικία του κάθε αδύναμου δανειολήπτη. από τις αρπακτικές διαθέσεις των εκπροσώπων του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας!!!

Τρίπολη  21-10-2015  Τάσος Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου