Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ποια ψέματα και ποιοι ψεύτες;


 Τάκης Ψαρίδης

Ποια ψέματα και ποιοι ψεύτες; Αριστερή παθητικότητα ή ενοχή;

Βρισκόμαστε στο μέσον μεγάλης καταιγίδας ψεμάτων που σαρώνει όλη τη χώρα και η μετεωρολογική υπηρεσία συνιστά στους πολίτες να προσέχουν και να αποφεύγουν να εκτίθενται σε πολύ υψηλές δόσεις παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.. Να ελέγχουν καλά τις πληροφορίες και σε κάθε περίπτωση ποτέ να μην τις καταπίνουν αμάσητες και να μην τις αναπαράγουν και διαδίδουν στο διαδίκτυο γιατί έτσι πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται τα φαινόμενα..

Νέο τερατώδες ψέμα. «Οι τάφοι των Βενιζέλων για ξεπούλημα στο υπερταμείο»!! Το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει με σειρά εγγράφων ότι η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, αλλά οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου.. Όμως παρά την διάψευση το ψέμα έχει κάνει τη δουλειά του. Άλλο.

Το «πρώτο ψέμα» ομολόγησε, για να γλυτώσει το δικαστήριο, ότι το «ρεπορτάζ» του για τη Νάντια Βαλαβάνη ήταν ψευδές γιατί στηρίχτηκε σε στοιχεία της αντιπολίτευσης, δηλαδή στην μονταζιέρα της Συγγρού. Για την ακρίβεια το ρεπορτάζ δεν το είχε κάνει δημοσιογράφος, αλλά ο βουλευτής και γραμματέας του κόμματος κος Αυγενάκης. Σύσσωμο το ενωμένο αντιπολιτευτικό μέτωπο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είχε εκδώσει οξύτατες ανακοινώσεις εναντίον της κυβερνήσεως στηρίζοντας το ψεύτικο ρεπορτάζ. Όμως παρά την διάψευση και την ομολογία των δραστών το ψέμα έχει κάνει τη δουλειά του.
Αναφέρομαι μόνο σε ομολογημένα ψέματα από τους ίδιους τους δράστες.

Όπως για παράδειγμα η ομολογία του Γιώργου Παπαχρήστου στον «βηματοδότη» λόγω απειλής δικαστηρίου, ότι το «ρεπορτάζ» του για το γραφείο ρουσφετιών που δήθεν είχαν στήσει ο Σπίρτζης με τον Παππά και αποκόμιζαν κέρδη 50 χιλ ευρώ το μήνα, ήταν «ανακριβές» και το είχε κάνει πάλι ο κος Αυγενάκης.. Τελικά ο βουλευτής αυτός αποδείχτηκε κρυφό ταλέντο της δημοσιογραφίας και δαιμόνιος ρεπόρτερ και δικαίως ο αρχηγός Κυριάκος τον έκανε γραμματέα του κόμματος ενώ τον Άδωνι που είναι ασυναγώνιστος γενικώς, τον έκανε αντιπρόεδρο.. Όμως το ψέμα παρά την διάψευση και την ομολογία των δραστών έχει κάνει την δουλειά του.

Δεκάδες τέτοια «ρεπορτάζ» τροφοδοτούν συνεχώς τα συστημικά μίντια, όχι δημοσιογράφοι, αλλά στελέχη της αντιπολίτευσης και μεγάλα «ταλέντα» της δημοσιογραφίας όπως οι ασυναγώνιστοι Άδωνης και Βορίδης. Προφανώς είδαν όλοι αυτοί πόσο γελοίοι και αναξιοπρεπείς είναι ορισμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της διαπλοκής και τους δίνουν τα «ρεπορτάζ» έτοιμα και μασημένα.

Το «ρεπορτάζ» για τον Κατρούγκαλο ότι δήθεν υπόσχονταν διορισμούς με προμήθεια 12% για το δικηγορικό γραφείο του, το πήραν πίσω και ζήτησαν δημοσίως συγνώμη στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ. Όμως το ψέμα παρά την διάψευση και ομολογία των δραστών έχει κάνει τη δουλειά του. Το «ρεπορτάζ» ότι ο πρωθυπουργός απέκτησε σπίτι επιχειρηματία που αυτοκτόνησε σε πλειστηριασμό.

Ο Βασίλης Χιώτης ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τον ΒΗΜΑ FΜ. Όμως το ψέμα παρά την ομολογία και συγνώμη των δραστών έχει κάνει τη δουλειά του.

Ακόμα δεν έχει σβήσει ο απόηχος από τα ψεύτικα «ρεπορτάζ» για τα πλαστά πτυχία, για τις «απαγορευμένες» λέξεις βασιλόπουλο και πριγκίπισσα, για την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών και αναμένονται και άλλα..

Σύσσωμο το ενωμένο αντιπολιτευτικό μέτωπο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας δεν χάνει ευκαιρία να σπεύδει και να στηρίζει με διαπρύσιες ανακοινώσεις όλα αυτά τα ψεύτικα ρεπορτάζ.

Αλήθεια, όλες αυτές οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, ακόμα δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα αληθινά ρεπορτάζ από τα ψεύτικα; Μια δυο τρεις πέντε δέκα, ακόμα δεν έμαθαν τίποτα;; Κάθε ψέμα και ρεπορτάζ, κάθε ρεπορτάζ και ψέμα.. Όσο πιο ασύστολα ψεύδονται άλλο τόσο κατηγορούν τους άλλους ως ψεύτες.
Κυκλοφόρησε μια δημοσκόπηση που λέει ότι το 74% των πολιτών αποφαίνεται πως η κυβέρνηση λέει ψέματα. Όσο και αν είναι και αυτό ένα ακόμα ψέμα, η τάση όμως είναι αληθινή και δείχνει ότι τα ψέματα παρά τις διαψεύσεις και τις ομολογίες των δραστών πιάνουν τόπο και κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Το πιο λυπηρό απ όλα όμως είναι το εξής. Να βλέπει κανείς στα κανάλια και να ακούει στα ραδιόφωνα ορισμένα στελέχη και βουλευτές του σύριζα να υβρίζονται ως ψεύτες και να σκύβουν το κεφάλι. Να υβρίζεται μπροστά τους ως ψεύτης και απατεώνας ένας πρωθυπουργός, και αυτοί να το ανέχονται και να τραυλίζουν, ενώ θα μπορούσαν ακόμα και να σηκωθούν και να αποχωρήσουν για να δείξουν τουλάχιστον ότι δεν συμμετέχουν και δεν νομιμοποιούν ένα πολιτικό λόγο με τέτοιους όρους που μαστίζει τη χώρα, καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και το διχασμό.

Αλλά αντί να αντισταθούν έχουν αφήσει τις ύβρεις να μετατρέπονται σε επιχείρημα και συγκεκριμένα το «ψεύτες» να αποτελεί το κεντρικό «επιχείρημα» πάνω στο οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κτιστεί όλη η χυδαία επικοινωνιακή εκστρατεία η οποία κατ ευφημισμό μόνο μπορεί να θεωρηθεί ως αντιπολίτευση.

Δυστυχώς αυτή η προπαγάνδα περί «ψευτών» έχει περάσει και καμία «σελίδα» δεν μπορεί πια να γυρίσει μετά την αξιολόγηση, όσο δεν διαλύεται αυτό το νοσηρό κλίμα. Η κυβερνητική επικοινωνιακή αδυναμία είναι προφανής. Δεν ξέρω αν αυτή η στάση των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται αριστερή μελαγχολία και αριστερή παθητικότητα, αλλά είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που τους βλέπει την εκλαμβάνει και την σημειώνει ως ενοχή.. και φυσικά χαρακτηρίζει ως ψεύτες τους ενόχους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου