Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο «Ρομπέν» του οκταώρου

 Kst
Μιας και τα εργασιακά είναι το θέμα των ημερών. Μιας και πολύς λόγος γίνεται για την ανάκτηση βασικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Και μιας και ο λαλίστατος ΣΕΒ συχνά πυκνά υπερθεματίζει ακόμη και τους πλέον «σκληρούς» της διαπραγμάτευσης, καλό θα ήταν τα μέλη του να τηρούν έστω αυτά τα ελάχιστα που υποχρεούνται να σέβονται έναντι των υπαλλήλων τους.
 
Καλά να μην δέχονται την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, αλλά να καταστρατηγούν ακόμη και αυτό το ωράριό τους πάει πολύ. 
 
Βροχή έπεσαν προ ημερών τα πρόστιμα σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες για παραβιάσεις του ωραρίου με τη μερίδα του λέοντος των ποινών να καταγράφεται σε εταιρεία συμφερόντων του προέδρου του ΣΕΒ.
 
Σύμφωνα  με  πληροφορίες,  οι  έλεγχοι των επιθεωρητών εργασίας έφεραν στο φως πλήθος παραβάσεων σε γνωστές επιχειρήσεις  όπως  Jumbo,  Zara,  Hondos, Everest, H&M αλλά και στην ACS του κυρίου Θ. Φέσσα, που πρωτοστατεί στην ελαστικοποίηση και του ωραρίου εργασίας.
 
Αφορμή για τους ομαδικούς αυτούς ελέγχους ήταν οι δεκάδες καταγγελίες σωματείων για καταστρατήγηση των νόμων σε μια εποχή που εντείνονται οι επιχειρηματικές πιέσεις  για αύξηση των ωρών απασχόλησης μέσω της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου