Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συγχωνεύσεις, εξαγορές και εξοφλήσεις γραμματίων..

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
Οι πρώτες αποκαλύψεις για τη συνέπεια λόγων και έργων της νέας νεοφιλελεύθερης Ν.Δ. του Κυριάκου, του ΠΑΣΟΚ της Φώφης, που υποτίθεται ότι επιστρέφει στη σοσιαλιστική πατριωτική κοίτη του και του Delicatessen του Σταύρου είναι γεγονός. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ στοχεύοντας στη ματαίωση της εφαρμογής του νομοσχεδίου για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, διότι τα υπάρχοντα διαπλεκόμενα και χρηματοδοτούμενα με θαλασσοδάνεια μεγάλα ιδιωτικά κανάλια δεν θέλουν αλλαγές του status quo, δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν θέλουν να πληρώσουν τίποτα! Το αξιοσημείωτο και άκρως ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της τροπολογίας το απόγευμα, αλλά μετά προφανώς έγιναν οι απαραίτητες "συστάσεις" και καταψήφισε. Ο νεωτεριστής Σταύρος του Ποταμιού προτίμησε την αποχή, όπως επίσης το ΚΚΕ και ο Λεβέντης.
 
ΕΧΟΝΤΑΣ την υποστήριξη των συστημικών ΜΜΕ και των νεοφιλελεύθερων ιερατείων, ο Κυριάκος έσπευσε να εξοφλήσει μία δόση από τα γραμμάτια που έχει υπογράψει με τους καναλάρχες, χάρη στους οποίους λανσάρεται ως ο μεσσίας! Ο Κυριάκος δεν έχει καμία αδυναμία, κανένα τρωτό σημείο, ούτε καν στη φτέρνα όπως ο Αχιλλέας. Οι τράκες από τη Siemens είναι πταίσματα και η επιλογή του από την Alpha Bank και την ETE στις υψηλότερες από κάθε άποψη θέσεις της ιεραρχίας ήταν απολύτως αξιοκρατική, αφού έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Αυτά, όμως, ελάχιστη σημασία έχουν όταν υπάρχει το δείγμα της υπουργικής του θητείας. Μιας θητείας "ό,τι πει η τρόικα" και ακόμα παραπάνω, με χιλιάδες απολύσεις και μάλιστα αναχρονιστικές, όπως αυτές στις δημοτικές αστυνομίες, χωρίς οικονομικό όφελος για τη Δημόσια Διοίκηση. Ο Κυριάκος, όπως πολιτεύθηκε, απέδειξε ότι είναι δογματικά νεοφιλελεύθερος με μηδενική κοινωνική ευαισθησία. Όσο για το μείζον θέμα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, και μόνο η θέση που πήρε στο θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας.
 
Ο ΤΡΟΠΟΣ που άρχισε να πολιτεύεται ως νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ενδιαφέρον. Αριστείες - ξεαριστείες, ο Άδωνις έγινε αντιπρόεδρος μαζί με τον έτερο νεοφιλελεύθερο Χατζηδάκη, και ας είναι οι θέσεις αυτές αρμοδιότητα του κόμματος και των οργάνων του. Όταν λοιπόν λέμε πως εξοφλούμε γραμμάτια, δεν παίζουμε. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αρχηγικό μέλλον του Κυριάκου, καθόσον αυτό δεν εξαρτάται μόνον από αυτόν ή το κόμμα του. Πάντως οι απόψεις του και τα δείγματα γραφής, συνηγορούν ότι ο νέος πρόεδρος θα μείνει στην παραδοσιακή γραμμή "γιούργια να τους ρίξουμε για να κάνουμε κουμάντο στα μαγαζιά που μας άφησαν οι πατεράδες μας". Εκτιμώ ότι η περίοδος αυτή ανήκει στο παρελθόν και πως ο νεοφιλελευθερισμός, έχοντας αποτύχει στα περισσότερα πειράματά του στην Ευρώπη, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει τώρα, εδώ, σε αυτή τη χώρα με τις τεράστιες ανισότητες και ανάγκες.
 
ΑΣ ΠΑΜΕ τώρα στην άλλη πολιτικό κληρονόμο, τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ολοφάνερο ότι δοκιμάζεται σκληρά από τη αμοράλ χαμαιλεοντική ομάδα του Βενιζέλου. Η υποταγή της στους διαπλεκόμενους καναλάρχες στο θέμα του ΕΣΡ είναι κραυγαλέο δείγμα γραφής για την πολιτική ανεξαρτησία της. Η ταύτιση όμως του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά, και μάλιστα τη συγκεκριμένη υποταγμένη στα ιερατεία καραδεξιά του Σαμαρά, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια προσωπικής επιβίωσης όσο πατάει σε δύο βάρκες.
 
Ο ΦΙΛΟΣ μας ο Σταύρος, χωρίς ουσιαστικά πολιτικά προσόντα και υπόβαθρο, νόμιζε ότι μπορεί να ξεγελάει τους χορηγούς του και τους πολίτες επί μακρόν με το κόμμα του "τίποτα και απ' όλα". Ουσιαστικά είναι εκλογικά τελειωμένος, καθώς ο ρόλος για τον οποίο δημιουργήθηκε εκλείπει ταχέως. Θα προσπαθήσει να πουλήσει πακέτο το delicatessen στον Κυριάκο για να επιβιώσει ο ίδιος, αφήνοντας κάποιους, όπως ο Σπύρος Λυκούδης, να αναζητήσουν την τύχη τους στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο τους αρέσει να το ονομάζουν Κεντροαριστερά όταν δεν είναι, ακόμα τουλάχιστον, τίποτα από τα δύο.
 
ΕΡΩΤΗΜΑ: Μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη κρίση που διέρχεται να εγγυηθούν την ανάκαμψή της και την απελευθέρωσή της από τα δεσμά των δανειστών; Πότε τα τελευταία πέντε χρόνια διαπραγματεύτηκαν σκληρά με τους δανειστές για να αποκρούσουν τις λάθος συνταγές που όλοι έχουν ομολογήσει; Λογικά δεν μπορούν, όσο και να σιγοντάρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Δεν μπορούν αν η κυβέρνηση της Αριστεράς επιβάλει την ατζέντα της και τρέξει τα μεταρρυθμιστικά δημοκρατικά κοινωνικά μέτρα της. Δεν θα μπορέσουν αν οι επιβήτορες φίλοι της πολιτικής εξουσίας λογοδοτήσουν επιτέλους για τα εγκλήματά τους. Δεν θα μπορέσουν αν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καταφέρουν -επιτέλους- να αντιστοιχηθούν με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όσο και αν προσπαθήσουν να ανατρέψουν τη σημερινή κυβέρνηση ποντάροντας στον Κυριάκο, το δίλημμα δεν θα είναι όπως πριν, δηλαδή απλά και μόνο ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. Το δίπολο ήδη είναι Αριστερά ή Δεξιά. Αν το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της πατριωτικής Κεντροδεξιάς κρυφτούν, κακό του κεφαλιού τους. Ο λαός, όσα παραμύθια και αν του πουλήσουν, έχει μνήμη και κρίση. Δεν μετετράπη τυχαία το μαγαζάκι του 4,6% σε κυβερνητική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου