Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ στα πόδια της




Έναν χρόνο μετά το Όχι "συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά" - "Ανοίγουμε τον δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021" * Π. Σκουρλέτης: "Αν δεν υπήρχε αυτό το 61%, πολύ φοβάμαι ότι οι ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης ενδεχομένως να είχαν βάλει μπρος το σχέδιο του Grexit" * Χρ. Μαντάς: "Θα το ξανακάναμε. Σε κρίσιμα ζητήματα, διαχρονικά, είναι φορές που η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψηφίσματα είναι μέρος της λύσης" * ΣΥΡΙΖΑ: "Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό" * Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: "Ένας χρόνος από την εβδομάδα της πιο οξείας ταξικής και κοινωνικής σύγκρουσης στην Ελλάδα των Μνημονίων"
«Κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει” χαρακτήρισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας το Όχι του περσινού δημοψηφίσματος, συμπληρώνοντας: “Έναν χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές. Και ανοίγουμε τον δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή”.

Π. Σκουρλέτης: Επέβαλε ως συνομιλητή τον ΣΥΡΙΖΑ
O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το δημοψήφισμα “ήταν μια κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία”, υπογραμμίζοντας ότι “αν δεν υπήρχε αυτό το 61%, πολύ φοβάμαι ότι οι ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης ενδεχομένως να είχαν βάλει μπρος το σχέδιο του Grexit». «Ουσιαστικά, ανάγκασε την πλευρά των δανειστών να αποδεχθεί ως συνομιλητή, και τελικά αυτόν που θα υπέγραφε τη συμφωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα - δεν είχαν πειστεί όλοι γι' αυτό» πρόσθεσε μιλώντας στον “Real FM”.

X. Μαντάς: Βοήθησε στη διαπραγμάτευση
Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν υπήρχε αναγκαιότητα να γίνει το δημοψήφισμα, είπε: «Νομίζω πως θα το ξανακάναμε. Σε κρίσιμα ζητήματα, διαχρονικά, είναι φορές που η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψηφίσματα είναι μέρος της λύσης”. “Το δημοψήφισμα βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση” τόνισε, αναφερόμενος στα τρία χρόνια αναχρηματοδότησης που εξασφαλίστηκαν με “μια δύσκολη, μια επώδυνη συμφωνία”.

ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι μίσησαν το Όχι
Απαντώντας στις δηλώσεις Κουμουτσάκου, η Κουμουνδούρου υπενθύμισε ότι “κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η Ν.Δ. ζητούσε να 'υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν', αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό” και ότι “αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε” στο δημοψήφισμα. “Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η Ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται” συμπλήρωσε.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα, επισημαίνονταν πως “με το Όχι του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Με το Όχι ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη”. Επιπλέον, έκανε λόγο για “προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το Βrexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών”.
Επιπλέον, η Κουμουνδούρου αναφέρθηκε σε κάποιους που “μίσησαν το Όχι” και “επιθυμούσαν να έρθει μια καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε για να δικαιώσουν το δικό τους 'ναι σε όλα'”.
“Το Όχι έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που ακολούθησαν, άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς Αγγλικό Δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε” κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει
“Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την Κυριακή της 5ης Ιουλίου του 2015 που σημάδευσε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, τον ελληνικό λαό, την ίδια την Ε.Ε.. Ένας χρόνος από την εβδομάδα της πιο οξείας ταξικής και κοινωνικής σύγκρουσης στην Ελλάδα των Μνημονίων” ανακοίνωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: “Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός σήκωσαν στις πλάτες τους τη μάχη για μια άλλη Ευρώπη. (...) Οι αγώνες, το μίσος των ΜΜΕ, το δημοψήφισμα, η λαϊκή διαθεσιμότητα, η νίκη, το πραξικόπημα είναι πράγματα και καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει. Το μήνυμα του Όχι είναι και θα παραμείνει ενεργό όσο η λιτότητα, η φτώχεια, η έλλειψη δημοκρατίας κυριαρχούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου