Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Προπομπός του ΔΝΤ η ΝΔ…



Τ. Πετρόπουλος: Εφικτή η συμφωνία με τους επιστημονικούς φορείς – Προπομπός του ΔΝΤ η ΝΔ…

Την πεποίθησή του ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιστημονικούς φορείς (δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών) για το ασφαλιστικό, εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά. Όπως γνωστοποίησε, αύριο Παρασκευή θα γίνει η σχετική συνάντηση, στο υπουργείο Εργασίας.

«Έχει προχωρήσει σε ένα βαθμό ικανοποιητικό» η σχετική επεξεργασία, ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας για τη συνάντηση της Παρασκευής: «Είναι μια συζήτηση που θα γίνει με ανοικτά χαρτιά».

Ερωτηθείς σχετικά, ο υφυπουργός σημείωσε ότι είναι «διαφορετική η ποιότητα των αντιθέσεων» που παρατηρούνται ως προς το ασφαλιστικό.
 «Η διαφοροποίηση των θέσεων είναι τριπλή» ανέφερε, εξηγώντας τι εννοεί: πρώτον, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεύτερον, το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και τρίτον τις συνομιλίες με τους επιστημονικούς φορείς.

Σχολιάζοντας τα του δεύτερου πεδίου, ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία μεταφέρει τις αξιώσεις της τρόικας εντός της χώρας». Αναρωτήθηκε δε κατά πόσο το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό οι κοινωνικές – επαγγελματικές ομάδες που ζητούν διακομματική επιτροπή για την επεξεργασία του ασφαλιστικού και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Αναφερθείς ειδικά στην κυβερνητική θέση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%, ο υφυπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι από τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ «γίνεται αντιληπτή», έστω και «με κάποια επιφύλαξη», η χρησιμότητα του μέτρου.

Οι εργοδοτικοί φορείς, είπε, έχουν διακηρύξει πως «δεν αντέχουν μεγάλες επιβαρύνσεις, αλλά το 1% δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση». Παρατήρησε δε ότι η αύξηση της εισφοράς κατά 1% «επανέρχεται ως έσοδο», καθώς θα αποτραπούν περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, άρα και νέες συρρικνώσεις της καταναλωτικής δαπάνης των συνταξιούχων.

Αυτό που αντιλαμβάνονται οι εργοδοτικοί φορείς, πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος, δεν το δέχεται η ΝΔ. «Με την τυφλή της προσήλωση στο νεοφιλελευθερισμό», σχολίασε, «η ΝΔ γίνεται προπομπός του ΔΝΤ», καθώς το Ταμείο είναι αυτό που κυρίως αντιδρά ακόμη και στην
  μικρή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου